Världens största kontinent

 

Asien är till ytan den största kontinenten på jorden, med överlägset störst befolkning på nästan 4,5 miljarder människor. Mer än dubbelt så många som tvåan Afrika. 10 av dom 20 mest befolkade länderna på jorden ligger i Asien, 12 om vi räknar med Ryssland och Turkiet som bägge är uppdelade på Asien och Europa. Med jättar som Kina och Indien på nästan 1,4 miljarder människor var. 

Siffror från 2014 visar att Kina ligger i topp bland turister, där Indien inte ens är med på topp 10. På tredje och fjärde plats hittar vi Malaysia och Thailand som på listan är dom man starkast förknippar med sol och bad-semester.

 

Thailand i topp för svenskar

För svenska resenärer står sig Thailand starkast år efter år av länderna i Asien. Anledningen är kanske inte så konstig. Massvis med resmål, allt från mindre öar och härliga kuststäder till Bangkok och Chiang Mai som är två riktigt häftiga storstäder. Det går även flitigt med både charterresor och reguljärflyg från Sverige. Favoritresmålen för svenskarna är oftast Phuket, Krabi, Khao Lak, Koh Lanta, Hua Hin och Koh Samui med öarna runt omkring. 

Det är enkelt att ta sig runt mellan dom olika ställena i sin närhet, därför passar man ofta på att besöka flera städer, områden eller öar när man ändå är där. Tex om man åker till Phuket har du nära till en mängd öar som Phi Phi Öarna, Krabi och öarna strax utanför Krabi.

Turismen har dock nåt sin peak på många ställen så vill man ligga själv på stranden är man fel ute. Det finns dock fortfarande vissa områden att upptäcka som inte är lika packade med turister. I dom södra delarna närmre Malaysia finns lite lugnare öar som Ko Libong eller Ko Tarutao. Även ön Ko Chang nära gränsen till Kambodja.

 

 

bamboo island
Bamboo Island - Krabi - Thailand